Vesti

POTPISAN PROTOKOL O SARADNjI SA GINEKOLOŠKO AKUŠERSKOM KLINIKOM „NARODNI FRONT“

29 maj 2012

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović i direktor Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“ prof. dr Dušan Stanojević potpisali su u utorak 29. maja Protokol o saradnji.

U izjavi za medije, Đurović je podsetio da je na ovaj način, posle Vojno-medicinske akademije, Klinike “Vizim” i Specijalne bolnice za oftalmologiju “Miloš klinike”, Narodno pozorište dobilo još jednog značajnog partnera iz oblasti medicine.  
On je izrazio uverenje da će ova saradnja biti od koristi i zaposlenima u Nacionalnom teatru, kao i zaposlenima u GAK-u.
Direktor Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“ Dušan Stanojević rekao je da se Srbija trenutno nalazi „na crnoj listi sa najvećim brojem karcionoma grlića materice u Evropi“.
- Nadam se da će ova naša saradnja predstavljati jedan skroman doprinos tome da se smanji broj karcinoma grlića materice u Srbiji, koji je danas, posle karcinoma dojke, najčešći karcionom na ženskom telu – istakao je Stanojević.
On je dodao da je GAK spreman da zaposlenim ženama Narodnog pozorišta u Beogradu obezbedi besplatne preglede grlića materice (kolposkopski pregled) u zakazanim terminima koji će potpisnici ovog protokola obostrano utvrditi.
Potpisivanju protokola prisustvovao je i član Upravnog odbora Narodnog pozorišta Živorad Ajdačić koji se pohvalno izrazio o ideji da nacionalne institucije uspostavljaju ovakve vidove saradnje.
M.B.