Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA OTVORENA IZLOŽBA SLIKA „POZORIŠNE ILUZIJE“

13 septembar 2011

Književnica i rediteljka Vida Ognjenović otvorila je u utorak 13. septembra u Muzeju Narodnog pozorišta izložbu slika „Pozorišne iluzije“ akademskog slikara Predraga Peđe Đakovića.

Ona je istakla da je veoma srećna što joj se ukazala prilika da otvori jednu ovako divnu izložbu čiji je autor gospodin Đaković, čovek koji, kako je naglasila, pripada jednoj posebnoj vrsti umetnika.
- Niko nas tako dobro ne sagledava kao umetnik Đaković, niko tako likovno ne prati glumačke izraze kao on. Zagledajte se u ove slike, sigurno ćete otkriti neke tajne glumačkog izraza – poručila je, između ostalog, gospođa Ognjenović.
Prema mišljenju kustoskinje Zorice Janković, Muzej Narodnog pozorišta ovom izložbom, koja obuhvata 15 radova, promoviše svoj novi segment - likovno razmišljanje o teatru iz ugla elitnih umetnika, čime nastavlja da predstavljanju pozorišne istorije pridružuje i elemente aktuelnog pozorišnog života. Ona je ocenila da Đakovićeve slike, kao najzad i ovaj Muzej, na sebi svojstven, umetnički itekako relevantan način, progovaraju o značaju pozorišne stvarnosti, koju ujedno i dokumentuju.
Izložba će biti otvorena do 11. oktobra.
M.B.