Вести

Народно позориште у Београду прославило крсну славу Светог Јована, уз поштовање епидемиолошких мера

20 јануар 2022

Обредом  освећења и сечења славског колача који је обавио парох Саборне цркве у Београду, архијерејски намесник, протојереј-ставрофор Бранко Топаловић, уз саслужење Хора Народног позоришта у Београду којим је дириговао Ђорђе Станковић, национални театар је 20. јануара у пробној сали на петом спрату обележио крсну славу Светог Јована.

И ове године, као и претходне, прослава је одржана у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом која подразумева поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.

Поред вршиоца дужности управника Народног позоришта у Београду Светислава Гонцића, запосленима је славу честитао и парох Топаловић.

„Желим да вам Бог подари здравља, успеха и сваковрсног напретка. Живи ми и здрави били и, много година, у здрављу и радости, славили Светог Јована; он вас штитио пред престолом Божијим и давао вам нове снаге за нека нова прегнућа. Многаја љета за све овде присутне и оне који су одсутни. Живели“, поручио је протојереј-ставрофор Бранко Топаловић. 

Народно позориште у Београду је после паузе дуге 67 година, обновило обележавање крсне славе 2001. године када је старешина Саборне цркве у Београду, протојереј-ставрофор Петар Лукић освештао зграду театра.