Вести

Радионица „Играти” – Моника Напо (Италија) 4. и 5. март од 10.00 до 15.00 часова

22 фебруар 2022

У оквиру програма ”Платформа” Моника Напо, глумица, редитељка и драмска списатељица из Италије одржаће дводневну радионицу, 4. и 5. марта од 10.00 до 15.00 часова.

Моника Напо је италијанска глумица, редитељка и драмска списатељица.  Као глумица, радила је са многим редитељима, укључујући Паола Сорентина, Силвија Солдинија, Питера Гринавеја, Ридлија Скота, Ферзана Озпетека, Матеа Гаронеа, Ивана Котронеа. У филму Вудија Алена ”Риму, са љубављу” играла је са Робертом Бењинијем. 

У позоришту је радила са Маријом Мартонеом (Mario Martone), Карлом Кекијем (Carlo Cecchi), Ћезареом Лијевијем (Cesare Lievi), а  10  година је континуирано радила са Тонијем Сервиљом (Toni Servillo) – глумцем познатом по улози у филму ”Велика лепота”.  Она је прва жена која је победила на националном такмичењу за стенд-ап комичаре, пишући и режирајући сопствене комаде.

Моника има велико искуство као редитељка, радила је на многим савременим текстовима – прва је у Италији поставила ”Психозу у 4.48”, "Источну обалу" Тонија Кушнера и ”Након краја” Дејвида Келија.  У овом тренутку је на турнеји по Италији са својим новим комадом ”Експеримент” који је и написала, режирала и у коме игра.

Моника је водила бројне мастеркласове и радионице за глумце и редитеље, укључујући и Националну школу за филм у Риму, у Театру Дуе у Парми и Академији Паоло Граси, Милано. 

”У позоришту као и у филму, оно што ме највише импресионира је уверљивост глумца. Верујем да бити уверљив значи познавати и прихватити самог себе. Бити рањив је снага. Кроз процес рада на овој радионици, покушаћемо да упознамо другог и лик, без осуђивања. Радионица ће покушати баш то – да омогући упознавање свих у групи, не само кроз вежбе, већ и кроз рад на појединачним сценама и анализу емоција које нас воде у нашем раду.” (Моника Напо)

Радионица укључује сценски покрет и потребна је одговарајућа одећа и обућа.
Биће поштоване све важеће епидемиолошке мере у вези са епидемијом коронавируса.

ПРИЈАВА
Радионица је отворена за глумце, перформере, редитеље и друге позоришне уметнике. 

Како бисте се пријавили, молимo вас да пошаљете:
-    кратку биографију (до 300 речи) и фотографију 
-    мотивационо писмо (до 300 речи) 

на и-мејл akonstantinovic@narodnopozoriste.rs
За додатне информације обратите се Ани Константиновић на телефон 063 866 94 94.

Галерија