Vesti

Radionica „Igrati” – Monika Napo (Italija) 4. i 5. mart od 10.00 do 15.00 časova

22 februar 2022

U okviru programa ”Platforma” Monika Napo, glumica, rediteljka i dramska spisateljica iz Italije održaće dvodnevnu radionicu, 4. i 5. marta od 10.00 do 15.00 časova.

Monika Napo je italijanska glumica, rediteljka i dramska spisateljica.  Kao glumica, radila je sa mnogim rediteljima, uključujući Paola Sorentina, Silvija Soldinija, Pitera Grinaveja, Ridlija Skota, Ferzana Ozpeteka, Matea Garonea, Ivana Kotronea. U filmu Vudija Alena ”Rimu, sa ljubavlju” igrala je sa Robertom Benjinijem. 

U pozorištu je radila sa Marijom Martoneom (Mario Martone), Karlom Kekijem (Carlo Cecchi), Ćezareom Lijevijem (Cesare Lievi), a  10  godina je kontinuirano radila sa Tonijem Serviljom (Toni Servillo) – glumcem poznatom po ulozi u filmu ”Velika lepota”.  Ona je prva žena koja je pobedila na nacionalnom takmičenju za stend-ap komičare, pišući i režirajući sopstvene komade.

Monika ima veliko iskustvo kao rediteljka, radila je na mnogim savremenim tekstovima – prva je u Italiji postavila ”Psihozu u 4.48”, "Istočnu obalu" Tonija Kušnera i ”Nakon kraja” Dejvida Kelija.  U ovom trenutku je na turneji po Italiji sa svojim novim komadom ”Eksperiment” koji je i napisala, režirala i u kome igra.

Monika je vodila brojne masterklasove i radionice za glumce i reditelje, uključujući i Nacionalnu školu za film u Rimu, u Teatru Due u Parmi i Akademiji Paolo Grasi, Milano. 

”U pozorištu kao i u filmu, ono što me najviše impresionira je uverljivost glumca. Verujem da biti uverljiv znači poznavati i prihvatiti samog sebe. Biti ranjiv je snaga. Kroz proces rada na ovoj radionici, pokušaćemo da upoznamo drugog i lik, bez osuđivanja. Radionica će pokušati baš to – da omogući upoznavanje svih u grupi, ne samo kroz vežbe, već i kroz rad na pojedinačnim scenama i analizu emocija koje nas vode u našem radu.” (Monika Napo)

Radionica uključuje scenski pokret i potrebna je odgovarajuća odeća i obuća.
Biće poštovane sve važeće epidemiološke mere u vezi sa epidemijom koronavirusa.

PRIJAVA
Radionica je otvorena za glumce, performere, reditelje i druge pozorišne umetnike. 

Kako biste se prijavili, molimo vas da pošaljete:
-    kratku biografiju (do 300 reči) i fotografiju 
-    motivaciono pismo (do 300 reči) 

na i-mejl akonstantinovic@narodnopozoriste.rs
Za dodatne informacije obratite se Ani Konstantinović na telefon 063 866 94 94.

Galerija