Vesti

KALINA KOVAČEVIĆ NAJBOLjA GLUMICA NA 16. "DANIMA KOMEDIJE" U BIJELjINI

3 april 2017

Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Kalina Kovačević proglašena je za najbolju glumicu na Festivalu "Dani komedije" u Bijeljini.
Jednoglasnom odlukom žirija, kojim je predsedavao prof. dr Cvijetin Ristanović, a članovi su bili novinarka Svetlana Marković i glumica Nikolina Bogdanović, nagrađena je za uloge odigrane u predstavi "Brakolomije", u produkciji Pozorišta "Scena" iz Beograda.
U obrazloženju je, između ostalog, navedeno da je Kovačevićeva "pokazala puni glumački talenat kroz seriju različitih likova savremene žene".
- Ulazeći iz karaktera u karakter, dajući im višeslojnost i životnost, Kalina je dobrom merom unosila potrebnu energiju i dinamiku, u čemu su je pratili, ponekad i preticali drugi glumci u ansamblu, ali je, ukupno gledano, u rukama čvrsto držala kompletnu predstavu - ocenio je festivalski žiri.
Brakolomije", urađene po motivima knjige Antonija Amuria, premijerno su izvedene 7. marta prošle godine.
U ovoj komediji, koja na pitak način kritikuje trenutno stanje u našim medijima, ali i društvu uopšte, igraju i Kalinine kolege iz Narodnog pozorišta - Aleksandar Srećković-Kubura, Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović.
Na 16. "Danima komedije", u okviru Glavnog programa, odigrane su i predstave "Podvala" (Narodno pozorište Republike Srpske iz Banjaluke), "Budala na večeri" (Narodno pozorište Tuzla), "Savršen kroj" (Zvezdara teatar, Beograd) i "Pidžama za šestoro" (Gradsko pozorište "Jazavac", Banjaluka).
M.B.