Vesti

NOVI USPEH DEJANA SAVIĆA U RUSIJI

24 mart 2011

Posle velikog uspeha na prošlogodišnjem izdanju Festvala "Parada operskih zvezda" u organizaciji Nacionalnog Opersko - baletskog teatra iz Krasnojarska u Rusiji, naš istaknuti umetnik dirigent Dejan Savić pozvan je da i ove godine uzme učešća u ozbiljnom i interesantnom programu, koji je podrazumevao više od 20 različitih operskih ali i baletskih predstava, koncerata i resitala.

Maestro Savić je nanovo svojim umećem, znanjem, iskustvom i nadasve emocijama očarao publiku koja je u velikom broju došla da pozdravi znanca od prethodne sezone. Ovaj put su na repertoaru bile dve Pučinijeve opere, Boemi i Madam Baterflaj, u kojima su zablistali sjajni orkestar i hor, a najpre raspoloženi solisti, tenor evropskog renomea Mihail Urusov, potom soprani Svetlana Levčuk i Vera Baranova, bariton German Efremov, svi odreda zaslužni umetnici RSFSR, kao i čitav niz mlađih solista.
Dejan Savić je pozvan da i iduće sezone bude gost ovoga renomiranog teatra, koji dobar deo sezone provodi na gostovanjima po evropskim prestonicama.